Home
Buitenactiviteiten, Natuurinspiraties
Bomen en Mensen
Inloophuis Groesbeek
Bosrijk
Bomen planten, rituelen
Symboliek
Levensboom of boomkarakter
Bomen en Mensen cadeau geven
Persoonlijk
Zakelijk
Contact
E-mail
 
 

Wat zijn boomkarakters?

Veel mensen weten intuïtief welke boom ze mooi vinden en hebben mogelijk al (jaren) een levensboom. Je thuis voelen in een bepaald landschap is een goed vertrekpunt om je levensboom te ontdekken. De weidsheid van de polder wordt door andere bomen gemarkeerd dan het meer gesloten karakter van een bos. Liefhebbers van stadsparken kiezen andere bomen dan liefhebbers van de duinen.

Bomen en Mensen helpt bij het kiezen van de juiste boom. Dit kan door een boomkarakter te gebruiken of op andere wijze een levensboom te kiezen. Een boomkarakter zie ik niet als een weerspiegeling van je levensloop, maar als een manier om op andere wijze naar "je jaarringen" te kijken.

Het maken van een klein boekje met wetenswaardigheden over de boom, de persoon die de boom plant en welke gebeurtenis men herdenkt versterkt daarna de symbolische waarde.
In overleg met alle betrokkenen geeft Bomen en Mensen dit vorm, helpt bij het illustreren en zorgt desgewenst voor de afwerking (prijs op aanvraag). De ene keer zal het nodig zijn dat ik veel doe, de andere keer is het voldoende de boomplanter te stimuleren om zelf aan het werk te gaan en draag ik alleen de kennis aan (en dat kost doorgaans niets). Als je wilt kan ik bij het daadwerkelijke planten aanwezig zijn.
Ik heb veel materiaal tot mijn beschikking en ben voldoende creatief om een en ander in tekst en beeld te kunnen verwerken en de boom levendig over het voetlicht te kunnen brengen. Bomen en Mensen kan ook een eenvoudig ritueel om je symbolisch met een levende boom te verbinden uitvoeren of je helpen bij het zoeken naar een ritueel. Mijn motto: hou het simpel.  De rode draad die ik hanteer is jouw boom èn jouw (levens) verhaal bij de boom vormgeven.
 

 

 
  
Zoek  
adresgegevens

Bomen en Mensen
Lieke Vullings
1e Colonjes 8
6562 DL Groesbeek
Telefoon 024 – 3778885
Kamer van Koophandel 09177262.
NL87 TRIO 0784 8377 91


Agenda 2017

@bomenenmensen

linkedin

Download hier de augustus 2017 nieuwsbrief.  Je kunt het openen onder de downloadknop, meestal rechtsboven in je scherm.

10 november ontdektocht 5. Begraafplaats H. Landstichting.  Start 13.30


Lees: Stof uit berk als duurzaam isoleermiddel

Lees: schimmels kunnen plastic opruimen

13 mei 2015 artikel Bomen willen leven

Project Bosrijk

Je kunt een activiteit van Bomen en Mensen aan iemand cadeau geven. Informeer naar de mogelijkheden.

Meer weten over boomkarakter en de Kelten.

Oude nieuwsbrieven kun je aanvragen.

Lezer worden van de nieuwsbrief

Overige organisaties waarmee Bomen en Mensen zich verbonden voelt (wordt momenteel herzien).

Natuurwoordenboek en Natuurweetjes

Een activiteit aanvragen bij Bomen en Mensen

Bedrijfs- en familieuitjes (tot 15 personen) is mogelijk. Meer mensen kan, dan vraag ik hulp bij een collega.