Home
Buitenactiviteiten, Natuurinspiraties
Bomen en Mensen
Inloophuis Groesbeek
Bosrijk
Bomen planten, rituelen
Symboliek
Levensboom of boomkarakter
Bomen en Mensen cadeau geven
Persoonlijk
Zakelijk
Contact
E-mail
 
 

Vuurvliegwandelingen 2017

Vuurvliegen.


Zoals elk jaar zijn er in de vuurvliegtijd enkele excursies die om 21.30 beginnen en tot circa 24.00 (0.15) duren. Eigenlijk zijn er altijd vuurvliegen, het ene jaar meer dan het andere jaar. Vuurvliegjes houden van wat warmer weer.  Maar van regen hebben ze niet persé last. Hoe dank ook: wil je ze zien, zorg dat je erbij bent en geef je op. 

In 2017 heb ik al meer dan vuurvliegjes gezien! Sprookje!

De data van 2017 zijn:  30 juni - 1 juli en 7 juli.

Vol is vol, maximaal 10 deelnemers (en minimaal 6) per avond.

Kosten per persoon Euro 15.00


Open deze link voor de overige belangrijke, oa route -  informatie.

Dat openen gaat tegenwoordig niet meer rechtstreeks, in mijn computer wordt rechtsboven de download met een blauwe pijl aangegeven. Mogelijk bij jullie ook.

Download eventueel ook de tekst wonder van vuurvliegjes en glimwormen in de agendakolom.
 

 

Leren Van de Natuur In de Natuur in 2018 als e-cursus.

Leren Van de Natuur In de Natuur wordt vanaf 2018 als digitale cursus aangeboden. Mogelijk wordt het later ook in boekvorm uitgegeven. Het is dus geen buitencursus meer, ik ga het vanaf begin 2017 uitschrijven en gereed maken voor gebruik. De globale lijn zal zijn dat je per maand het onderdeel van de maand krijgt aangeboden met doe- en beleefopdrachten voor buiten. Tegelijkertijd wordt je de mogelijkheid geboden om er met mij - per mail of WhatsApp - over uit te wisselen. De prijs is nu nog niet bekend, maar zal ruim goedkoper zijn dan de voormalige buitencurus. Des te meer ondersteuning je vraagt des te meer het zal kosten, maar de basisprijs zal voor iedereen betaalbaar zijn.  Het doen en ontdekken dat de natuur zoveel handvaten voor je levensweg biedt is eigenlijk het belangrijkste leerproces, buiten gebeurt er heel veel, binnen (thuis) kun je er op reflecteren. Ik heb in de loop der tijd enorm veel materiaal op dit gebied verzameld, ook welke andere methodes of teksten je behulpzaam kunnen zijn in "leren van, met en in de natuur". Het is zeker geen therapie, het is "een levenswijze".

Op verzoek kan ik je uitgebreider informeren, bij voorkeur telefonisch. Zie ook de lees meer voor een 1e indruk.

De natuur, met zijn organische en ritmische ontwikkeling,  kan je helpen net zo logisch en ritmisch te leven en werken als dat de natuur zich ontwikkelt. Mensen hebben altijd plannen, wensen, verlangens en voornemens en willen deze graag in werkelijkheid omzetten. Soms lukt dat, andere keren raak je gaandeweg je wens en plannen kwijt. De natuur en zeer zeker bomen kunnen je inspireren. Elke maand is een ander onderdeel werkzaam, zo oogst je pas nadat je gezaaid hebt. Elke natuurplek kent een eigen leefsysteem, bomen en andere organismen zijn onderdeel daarvan en geven op elk op eigen wijze een logische (en soms wonderlijke) inspiratie.

De teksten die ik opstuur zullen je behulpzaam zijn, daarnaast help ik je per mail om daar waar nodig dat wat je ziet concreter te maken (voor zover dat op afstand kan lukken). Ook telefonisch contact behoort tot de mogelijkheden. Fotoos kunnen een rol vervullen in het duidelijk maken waar het over gaat. Ik hoop je te kunnen inspireren om zowel meer van de natuur te genieten als de natuur jou te laten inspireren om je leven volgens natuurlijke processen te leven.

Ik ga zelf altijd een ochtend per week  naar buiten en beleef zo door het jaar heen alle onderdelen van de cursus en haar  thema's (zie lees meer). Ik doe dit nu al enkele jaren en heb een groot vertrouwen in het "ritme van de natuur", voel dat het me goed doet en dat de natuur alle handvaten biedt om waar nodig een goede beslissing te nemen.

Tegelijkertijd is het leven nu eenmaal zo dat niet alles lukt en vaak kun je daar niets aan doen. Ook dat is een leerproces. In ieder geval leer je in deze cursus welke facetten er bij wensen en groeien een rol spelen, je kunt oefenen deze natuurlijke aspecten op je levenspad toe te laten. Al doende ontdek je ook een en ander over de natuur en wat daar zoal gebeurt. Doorgaans leer je dit niet in een jaar, maar je kunt als je de curus eenmaal in huis hebt de stappen jaarlijks zelfstandig doorlopen en herhalen. Al die tijd kun je genieten van en leren van de natuur.

Met aandacht waarnemen (mindfulness) is een belangrijk onderdeel van deze cursus.

Lees verder


 

Vitamine Groen is Buiten te doen.

Onder de titel "Vitamine Groen is Buiten te doen" kun je workshops natuurbeleving en natuurinspiraties aanvragen. Je leert ontdekken hoe de natuur je op je levenspad behulpzaam kan zijn. Maar ook een natuurwandeling, vogelgeluiden en wild ontdekken, zelfs bloemetjes spotten en nopg veel meer vallen onder deze noemer.

Vitamine Groen kan je tot steun zijn als je de e-curus leren van de natuur in de natuur volgt (zie item hiervoor).

De natuurveranderingen door het jaar heen vormen de groene leidraad voor de workshops. Duur van de activiteit is circa 2,5 uur. Beleving en verwondering staan voorop. Neem gerust contact op over dag en tijdstip. Je kunt een workshop alleen volgen of in groepsverband, informeer naar de prijzen. Met meer is altijd goedkoper. Alleen is intensief, het vraagt mijn uren en zal dus meer kosten, denk aan 75.00 per dagdeel.

                                               

 
  
Zoek  
adresgegevens

Bomen en Mensen
Lieke Vullings
1e Colonjes 8
6562 DL Groesbeek
Telefoon 024 – 3778885
Kamer van Koophandel 09177262.
NL87 TRIO 0784 8377 91


Agenda 2017

@bomenenmensen

linkedin

Download hier de zomer 2017 nieuwsbrief.

Wonder van vuurvliegjes en glimwormen.

Vuurvliegjeswandeling zijn er nog op: vrijdag 30 juni, zaterdag 1 juli en vrijdag 7 juli. Aanvang 21.30 Plasmolen

 

Lees: Stof uit berk als duurzaam isoleermiddel

Lees: schimmels kunnen plastic opruimen

13 mei 2015 artikel Bomen willen leven

Project Bosrijk

Je kunt een activiteit van Bomen en Mensen aan iemand cadeau geven. Informeer naar de mogelijkheden.

Meer weten over boomkarakter en de Kelten.

Oude nieuwsbrieven kun je aanvragen.

Lezer worden van de nieuwsbrief

Overige organisaties waarmee Bomen en Mensen zich verbonden voelt (wordt momenteel herzien).

Natuurwoordenboek en Natuurweetjes

Een activiteit aanvragen bij Bomen en Mensen

Bedrijfs- en familieuitjes (tot 15 personen) is mogelijk. Meer mensen kan, dan vraag ik hulp bij een collega.