Bomen en gezondheid

Bomen hebben een rustgevende invloed op de omgeving.
Veel mensen ervaren dit ook, of ze zich daar nu bewust van zijn of niet. Bomen zorgen voor zuurstof, voor schaduw, voor vreugde en rust.

Bomen hebben het vermogen fijnstof op te vangen en tijdelijk Co2 vast te leggen, ze zorgen voor koelte, schaduw en demping van harde geluiden.

Het blad van bomen vergaat tot humus, humus biedt weer een groeiplaats aan planten, mossen en paddestoelen en zorgt voor bosverjonging.
De wisseling van de seizoenen zijn bij bomen goed te volgen, mensen kennen eveneens een wisseling van seizoenen/levensfasen. Bomen zijn door hun karakteristieke silhouet en vorm een inspiratie om ze kunstzinnig te verbeelden. Op spiritueel en creatief niveau is dit van betekenis voor degene die dit vorm geeft.

Parken en bossen zijn een fijne omgeving om te vertoeven en je te ontspannen. Kleine parkjes met mooie bomen zorgen voor rust in wijken.

Vooral in tegenwoordige stedelijke omgeving is deze rust broodnodig, wij hebben ruimte nodig om te kunnen ademen en in stilte te kunnen zijn. Het is bekend dat bomen ook allergieën kunnen veroorzaken, daarnaast kunnen hun wortels het wegdek aantasten. Dat laatste kan voorkomen worden door bomen een ruime plantplaats te geven en de wortels op een speciale manier in te pakken.
Allergieën kunnen helaas niet voorkomen worden, stuifmeel is heel licht en komt overal vandaan en gaat overal naar toe. Het meeste stuifmeel komt van grassen. Zonder bomen en planten is geen leven mogelijk, dus dit probleem is niet zo gemakkelijk op te lossen. In sommige gevallen werkt medicatie.

Comments are closed.

MENU