Bomen en Mensen cadeau geven

Cursus – workshop – excursie – heidag – presentatie – teambuilding cadeau geven

Vitamine Groen of andere activiteit cadeau geven.

Onder deze noemer kun je elke gewenste buitenactiviteit aanvragen, van ochtend- tot avondwandeling, bloemetjes zoeken, pogingen tot wild spotten of je verdiepen in bomen. Paddenstoelen zoeken of simpelweg wandelen door een mooi natuurgebied waarover ik je alles kan vertellen. Groen, buiten zijn en ontspanning vinden staan voorop. Prijs afhankelijk van aantal deelnemers en soort activiteit.

De wandeling kan dienen als bijscholing voor als je dat nodig hebt (wandelcoaches, rouwbegeleiders, onderwijs).
Bomen en Mensen is daarin vooral wegwijzer (gids). Ik ben geen wandelcoach.

Bomen en Mensen heeft een presentatie (powerpoint) die in 1 of 2 dagdelen gegeven kan worden op plaatsen waar mensen niet (meer) gemakkelijk naar buiten kunnen. De natuur en bomen worden op deze wijze dichtbij gebracht. De presentatie laat je kennismaken met Bomen die in Nederland leven vanaf de laatste ijstijd. En er is er een presentatie die je laat kennis maken met de symboliek van bomen aan de hand van de groeiwijze van een boom. Deze duurt circa 1,5 uur. Vooral interessant voor mensen die een boom willen planten om iets speciaals te herdenken en daar de bijbehorende boomsymboliek bij zoeken. Bezoekers van natuurbegraafplaats De Hoevens (Alphen, N.Br) hebben deze al gezien.

Cursussen geven verdieping van je bomenkennis maar gaan ook over de cultuurhistorische betekenis van bomen. Er zijn specifieke cursussen over herkomst en gebruik van boomsymboliek.

Jaarlijks geef ik de cursus “van inspiratie naar creatie” met als thema: leren van de natuur in de Natuur. Je laat je dan 6 x een middag inspireren door het leven van de natuur, de andere maanden ontvang je de informatie thuis en kun je zelfstandig in een eigen gekozen natuurgebied ermee aan de slag. Het simpelweg “de bomen in het bos leren zien” behoort tot de mogelijkheden, evenals leren kennen van oudere (Keltische) natuur-en boomsymboliek en de inspiratie die dit geeft. Een bos kan niet zonder paddenstoelen en omgekeerd, deze combinatie is altijd de moeite waard en kan vanaf half augustus tot eind van het jaar. Ook voor alle andere “boomwensen” kun je contact opnemen.

Teambuilding is mogelijk met behulp van karakterbomen. Deze karakterbomen laten op speelse wijze een andere kant van je zien en ook hoe je in het bos (het team) staat. De “heidag” is populair als teambuilding of dagje uit. Vaak kan Bomen en Mensen zo’n dag uitstekend invullen, zeker als het gaat om de belevingsaspecten of natuurinhoudelijke/inspirerende activiteiten. Vraagt de “heidag” echter om coachende eigenschappen dan nodig ik daarvoor een ervaren coach uit. Vragen staat vrij en “de hei” waar Bomen en Mensen naar toe gaat is interessante hei met fraaie vergezichten, heuvels en dalen en andere verrassingen.

“Bomen over bomen” geeft familieuitjes en personeelsuitstapjes een extra dimensie. Ontdek de jaarringen van je leven.

Mijn favoriete bos de Sint-Jansberg (Plasmolen)) en directe omgeving, tevens ben ik zeer thuis in alles wat onder het Groesbeekse bos valt. En je kunt met Bomen en Mensen “de Mookerheide op”. Voor simpele ontspanning of voor verdiepende natuuractiviteiten. De Sint-Jansberg, ook wel ons” binnenste buitenland” genoemd is een erg mooi, gevarieerd, deels oud, mystiek en rustgevend bos waar je makkelijk een dag in kunt doorbrengen. Het Groesbeeks bos en ander bossen rond Mook – Berg en Dal zijn eveneens zeer aantrekkelijk. Ook het Nijmeegse Goffertpark is een fantastische plek om bomen te bewonderen.

Onder het kopje Buitenactiviteiten vind je alle actuele activiteiten.

MENU