Bosrijk: op weg naar een natuurlijk oud bos

Met de werkgroep Bosrijk zijn wij met een plan voor het herstel “oerwoud bos” in de finale van de Pluk van de Petteflet wedstrijd gekomen. We wonnen de Gelderse Pluk van de Petteflet wedstrijd en zijn al met al uit het totaal van 150 inzendingen gekozen bij de laatste 3 genomineerden voor de landelijke prijs. Helaas wonnen we de hoofdprijs niet, maar met 729 stemmen voor ons plan Bosrijk voelen we ons zeker enorm gesteund.

Lieke (Bomen en Mensen) was woordvoerder voor Bosrijk en  leerde daardoor weer allerlei nieuwe vaardigheden. Het is een verrijkende ervaring geweest.

Plan Bosrijk in het kort: herstel van het voormalige Ketelwald door kleine boskernen oud bos te laten worden. Kort gezegd maar in de praktijk duurt zoiets eeuwen. Wij hebben als Bosrijk een lange adem en continue verjoning nodig.

Mocht je ons plan gesteund hebben en wil je meer doen: dat kan door vriend van Bosrijk te worden. Je wordt dan zo’n tweemaal per jaar geinformeerd over de ontwikkelingen en uitgenodigd voor excursies. Het kost niets. Vriend worden kan door deze link te openen. Je wordt gevraagd of je deze link echt wilt openen, maar dat kan. Het is een veilige link.

Kijk ook eens op de Bosrijk website naar het filmpje wat wij (naast tekst) hebben ingezonden.

MENU