Bosrijk: op weg naar een natuurlijk oud bos

Met de werkgroep Bosrijk wordt een plan voor het herstel “oerwoud bos” ontwikkeld, Bosrijk kwam daarmee in de finale van de Pluk van de Petteflet wedstrijd. We wonnen de Gelderse Pluk van de Petteflet wedstrijd en zijn al met al uit het totaal van 150 inzendingen gekozen bij de laatste 3 genomineerden voor de landelijke prijs. Helaas wonnen we de hoofdprijs niet, maar met 729 stemmen voor ons plan Bosrijk voelen we ons zeker enorm gesteund.

Lieke (Bomen en Mensen) was woordvoerder voor Bosrijk en leerde daardoor weer allerlei nieuwe vaardigheden. Het is een verrijkende ervaring geweest.

Plan Bosrijk in het kort: herstel van het voormalige Ketelwald door kleine boskernen oud bos te laten worden. Kort gezegd maar in de praktijk duurt zoiets eeuwen. Wij hebben als Bosrijk een lange adem en continue verjonging nodig.

Mocht je ons plan gesteund hebben en wil je meer doen: dat kan door vriend van Bosrijk te worden. Je wordt dan zo’n tweemaal per jaar ge├»nformeerd over de ontwikkelingen en uitgenodigd voor excursies. Het kost niets. Vriend worden kan door deze link te openen. Je wordt gevraagd of je deze link echt wilt openen, maar dat kan. Het is een veilige link.

Kijk ook eens op de Bosrijk website naar het filmpje wat wij (naast tekst) hebben ingezonden.

Inmiddels – begin 2018 – beginnen wij onze eerste werkzaamheden in een super klein voorbeeldbos. Dit zien wij als een eerste kraal aan een lange ketting van oud bos verbindingen. Eind 2019 hebben we veel sporkehout in het voorbeeldbos aangeplant en dat staat er voorjaar 2020 mooi bij.

MENU