Paddenstoelwandelingen

Zoals altijd is de herfst de periode van kleur en geur, van kleurige paddenstoelen en verkleurend blad. De herfst zal in 2018 vroeg zijn, er valt nu al blad.
De paddenstoelen daarentegen zullen laat zijn. Er zijn er nu best een aantal te zien, maar de variatie is nog heel gering. Neemt niet weg dat je er wel van kunt genieten. Ik hou van de groene variant van de regenboogrussula. Een soort die me vorig jaar nog de nodige hoofdbrekens kostte, juist door die kleurvariaties.

2 november van 14.00 tot max. 17.00.   Inmiddels vol.

Nieuwe data worden  in overleg met belangstellenden gepland. Per dagdeel maximaal 6 deelnemers.

Je kunt ook simpelweg 1 keer mee gaan, dan ervaar je hoe zo’n middag in elkaar steekt.

Bij voldoende belangstelling plan ik in november nog maximaal 2 middagen in.
Kosten p.p. per middag Euro 20.00

Exacte plaatsen maak ik op de plaats bekend. Ik hoop dat het vanaf begin oktober wat vochtiger is, dan zullen sommige soorten zeker nog te voorschijn komen.
Maar zo’n droge zomer werkt wel zo dat sommige soorten dit jaar niet (of heel weinig) te zien zullen zijn.

Voor de belangstellenden die een inventarisatie willen bijwonen ben je uitgenodigd om in week 39 en/of 45 een keer mee te gaan met zo’n inventarisatieronde. Mijn telgebied is in de Bruuk in Groesbeek, het is een flink stuk, maar geeft vaak kans op interessante soorten. Het kost verder niets. De exacte dagen plan ik pas later, ik kijk ook altijd een beetje naar “werkzaam” weer. Dus als je je opgeeft met telefoonnummer of mail, dan kan ik bellen of een datumprikker rondsturen. Het zal zeker niet op de maandagmorgen, woensdagmorgen of de dinsdag zijn. Op de bijgaande foto een “puzzel-soort”, die uiteindelijk tot de naam “berkenridderzwam” heeft geleid. Hoe dan ook, paddenstoelen benoemen is soms een hele klus.

Ik hoop dat we een mooie herfstperiode gaan krijgen.

Comments are closed.

MENU