Paddenstoelwandelingen

Zoals altijd is de herfst de periode van kleur en geur, van kleurige paddenstoelen en verkleurend blad. De herfst zal in 2018 vroeg zijn, er valt nu al blad.
De paddenstoelen daarentegen zullen laat zijn. Er zijn er nu best een aantal te zien, maar de variatie is nog heel gering. Neemt niet weg dat je er wel van kunt genieten. Ik hou van de groene variant van de regenboogrussula. Een soort die me vorig jaar nog de nodige hoofdbrekens kostte, juist door die kleurvariaties.

Nieuwe datum: 14 november, 14.00 tot 16.30.

Startplaats boven aan de Maldense3 baan, bij de slagboom. Dat betekent dus zijde Groesbeek Noord. Parkeren auto en fiets in de buurt van de slagboom.

Kosten 14 november p.p-. Euro 17.50

Het is inmiddels wat vochtiger, maar al met al is het geen goed paddenstoelenjaar. Maar houtzwammen e.d. en nu ook allerlei kleine opruimers komen nog wel.

Onderstaande: dat kan ook in 2019 weer (dan wel in andere weken uiteraard).

Voor de belangstellenden die een inventarisatie willen bijwonen ben je uitgenodigd om in week 39 en/of 45 een keer mee te gaan met zo’n inventarisatieronde. Mijn telgebied is in de Bruuk in Groesbeek, het is een flink stuk, maar geeft vaak kans op interessante soorten. Het kost verder niets. De exacte dagen plan ik pas later, ik kijk ook altijd een beetje naar “werkzaam” weer. Dus als je je opgeeft met telefoonnummer of mail, dan kan ik bellen of een datumprikker rondsturen. Het zal zeker niet op de maandagmorgen, woensdagmorgen of de dinsdag zijn. Op de bijgaande foto een “puzzel-soort”, die uiteindelijk tot de naam “berkenridderzwam” heeft geleid. Hoe dan ook, paddenstoelen benoemen is soms een hele klus.

Ik hoop dat we een mooie herfstperiode gaan krijgen.

Comments are closed.

MENU