Plantcertificaat

Een plantcertificaat is een onofficeel document waarin de plantplaats èn afspraken beschreven zijn hoort bij de afhandeling van de opdracht. Het is niet altijd nodig. Goed contact met de beheerder van het terrein (berm, park etc) kan voldoende zijn. Je plant de boom in het vertrouwen dat deze speciale herdenkingsboom als dusdanig gerespecteerd wordt. Het plantcertificaat heeft geen juridische rechtsgeldigheid, maar is een overeenkomst van goede wil (intenties) tussen de betrokken partijen. Beheerders kunnen eigen, aanvullende voorwaarden stellen (een officieel document is vrij duur). De beheerder/eigenaar van de plantplaats geeft via het certificaat toestemming om de boom te planten en belooft daarmee tevens rekening te houden met de speciale geschiedenis en het bijzondere verhaal van deze herdenkingsboom.

De boomplanter geeft door het certificaat aan dat hij/zij zich realiseert dat “bomen in principe het eeuwig leven” hebben, maar dat niemand de garantie op eeuwig leven van een boom kan geven.
Niemand heeft het leven en haar gebeurtenissen in de hand, wij kunnen niets voor de eeuwigheid vastleggen. Wel mag de boomplanter speciale aandacht van de beheerder voor zijn/haar boom verwachten. De boomplanter respecteert het eigendom en de wijze van beheerder, er kunnen geen bijzondere rechten aan de plantplaats ontleend worden.

Comments are closed.

MENU