Welke boom past bij je

Er zijn verschillende manieren om je keuze voor een boomsoort te maken. Zowel bomen uit het landschap waar je je thuisvoelt als een boom uit de boomhoroscoop of zomaar een mooie boom. Volg je gevoel.

Hoe kies je een boom?
Veel mensen weten intuïtief welke boom ze mooi vinden.

Je thuis voelen in een bepaald landschap is een goed vertrekpunt om een boomkeuze te maken. De weidsheid van de polder wordt door andere bomen gemarkeerd dan het meer gesloten karakter van een bos. Desgewenst gaat Bomen en Mensen samen met de boomplanter actief op zoek naar een boom die de boomplanter mooi (passend) vindt. Het gaat om jouw boom en jouw leven en dat wat jij wilt herdenken. Bomen symboliseren bepaalde krachten, hebben een helende betekenis, zij kunnen symbolische behoeftes en verlangens aanvullen.

Je kunt geraakt zijn door de schoonheid van bloemen, vruchten, schors, wortels of de verschijning van een boom.
Sommige bomen dwingen je respect af zonder dat je dat precies kunt benoemen.
Weer anderen ervaren de rustgevende invloed van een bepaalde boom.

Afbeeldingen van bomen kunnen je inspireren tot een schilderij of gedicht. Door een kunstzinnige uitwerking kan een speciaal gevoel bij die ene boom ontstaan. Echte bomenliefhebbers hebben het dan druk, er zijn vele inspirerende bomen. Natuurlijk kun je van meerdere bomen houden. Bomen en Mensen heeft diverse bronnen onder handbereik die bij deze keuze tot steun kunnen zijn. Natuurlijk kunnen mensen nieuwe symbolische betekenissen toevoegen aan de reeds bestaande symboliek. Ook symbolen vragen om verjonging. Tijdens (gerichte) wandelingen kun je ontdekken welke boom je aanspreekt.

buitenactiviteiten

Comments are closed.

MENU